PROGRAM KKKK SAINS PERGIGIAN BERI PENEKANAN KEPADA PENJAGAAN GIGI - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUBANG KERIAN, 26 APRIL 2015 Gigi merupakan satu aset yang penting kerana gigi yang cantik akan memberikan keyakinan untuk seseorang itu senyum, bercakap dan berkomunikasi dengan orang ramai. Hal ini dinyatakan oleh Timbalan Dekan (Akademik), Pusat Pengajian Sains Pergigian (PPSG), Dr Mohd Fadhli Khamis ketika menutup Program Kajian Komuniti dan Kes Keluarga (KKKK) PPSG, Universiti Sains Malaysia (USM) sesi Akademik 2014/2015 dan penyampaian sijil serta cenderahati kepada 52 keluarga angkat dari Kampung Pasir Pekan Hilir, Kampung Morak dan Kampung Paloh yang berlangsung di Auditorium PPSG, Kampus Kesihatan USM Jumaat lalu.