ANGKAT MARTABAT KERJAYA SAINS MAKMAL PERUBATAN, KATA TNC AA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KOTA BHARU, KELANTAN, 28 April 2015 – Konsep dunia tanpa sempadan dan kecanggihan teknologi moden yang memungkinkan apa sahaja cabaran dan peluang di hadapan mata menjadikan skop tugas dalam kerjaya dalam bidang Sains Makmal Perubatan bukan lagi tertumpu di dalam makmal tetapi juga semakin meluas dalam pelbagai lapangan yang lain.