MAHASISWA HOLISTIK CETUS PEMBANGUNAN NEGARA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
NIBONG TEBAL, 18 April 2015 Mahasiswa diseru agar tidak hanya menguasai kecemerlangan akademik malah mampu berfikir ke hadapan dan holistik dalam mencetus pembangunan negara.Lonjakan Mahasiswa melalui Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (Pendidikan Tinggi) Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mensasarkan usaha melahirkan mahasiswa holistik, mempunyai ciri keusahawanan dan keseimbangan dalam kehidupan dengan mempunyai pemikiran aras tinggi, menguasai nilainilai antarabangsa dan berjati diri.