KEPELBAGAIAN AKTIVITI MAMPU MENJADI TARIKAN PENGUNJUNG MUZIUM - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 21 April 2015 Sebut sahaja nama muzium pasti terlintas di fikiran bahawa ia sebuah lokasi yang menempatkan pelbagai artifak dan khazanah yang bersejarah. Jika diperhatikan aktiviti mengunjungi muzium begitu sinonim dengan aktiviti lawatan sambil belajar bagi murid sekolah rendah dan pelajar menengah.