USM BANTU SEKOLAH TUBUH KELAB NEUROSAINS - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KOTA BHARU, KELANTAN, 16 April 2015 Pusat Pengajian Sains Perubatan (PPSP) Universiti Sains Malaysia (USM) Kampus Kesihatan di Kubang Kerian, melalui Jabatan Neurosains menubuhkan Kelab Neurosains USM untuk membantu meningkatkan minat pelajar terhadap bidang sains dengan mendedahkan mereka kepada ilmu sains neuro sebagai pemangkin kejayaan Malaysia menjadi sebuah negara maju dengan mendedahkannya kepada fungsi otak.