GLAUKOMA MENGANCAM PENGLIHATAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KOTA BHARU KELANTAN, 16 April 2015 – Menyedari hakikat masyarakat umumnya tidak menyedari glaukoma yang menjadi pembunuh senyap penglihatan, Jabatan Oftalmologi Universiti Sains Malaysia (USM) dengan kerjasama Unit Kejururawatan Hospital USM mengadakan pemeriksaan mata secara percuma kepada masyarakat setempat untuk menyampaikan maklumat berhubung penyakit sempena sambutan ‘Minggu Glaukoma Sedunia 2015’ bertempat di Ruang Legar Pusat Membelibelah KB Mall, Kota Bharu.