Uchapan Y.B. Menteri Pembangunan Negara Dan Luar Bandar,Enche Abdul Ghafar Bin Baba di-Pembukaan Resmi Bangunan Tambahan Sekolah Kebangsaan Ayer Hitam,Teluk Anson,Perak pada 4hb. Oktober, 1971, jam 3.00 petang. - Baba, Abdul Ghafar (1971)
Untok mendapatkan pelajaran yang tinggi mutu-nya bagi menjayakan anak mnsing2 dalam pelajaran, ibu bapa tidak dapat mengelakkann diri daripada mengadakan perbelanjaan yang banyak.