USM LANJUT TEMPOH PERMOHONAN KEMASUKAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
Universiti Sains Malaysia (USM) telah melanjutkan tempoh permohonan kemasukan ke program Ijazah Pertama (Penuh Masa) bagi Sidang Akademik 2015/2016 bagi pengambilan September 2015. Sehubungan itu USM mempelawa permohonan calon-calon berkelayakan yang masih belum mengemukakan permohonan kemasukan melalui pelbagai bidang yang ditawarkan di Kampus Induk Pulau Pinang, Kampus Kejuruteraan Nibong Tebal dan Kampus Kesihatan Kelantan. Bidang-bidang yang ditawarkan termasuk Sains Tulen, Sains Gunaan, Sastera, Seni Halus, Kejuruteraan, Sains Kesihatan, Perubatan, Pergigian, Farmasi, Sains Kemasyarakatan, Teknologi Industri, Perakaunan, Pengurusan, Ekonomi serta Perumahan, Bangunan & Perancangan.