BIOSAINS FOKUS KOLABORASI USM & TSU - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 28 MAC 2015 – Biosains adalah antara bidang utama yang akan dibangunkan secara lebih intensif menerusi kolaborasi Universiti Sains Malaysia (USM) dengan Tomsk State University (TSU), Rusia. Buat permulaan, kerjasama itu menjurus kepada membangunkan kajian biomaterial untuk tujuan perubatan yang diyakini akan memberi manfaat kepada pembangunan bidang ilmu apatah lagi untuk kesejahteraan masyarakat global.