P. RAMLEE ADALAH SEORANG WIRA NEGARA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 22 Mac 2015 Tokoh akademik terkemuka negara dan seorang ahli sejarah Profesor Emeritus Tan Sri Dr. Khoo Kay Kim menganggap P. Ramlee adalah wira negara, bukan milik satu kaum tetapi milik negara bangsa seluruhnya.