KAJIAN GENETIK BERI MANFAAT PADA MANUSIA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUALA LUMPUR, 15 Mac 2015 – Penyelidikan dalam bidang genetik manusia disifatkan sangat signifikan khususnya jika mengambil kira sumbangannya memberi nilai tambah dalam aspek perubatan dan kesihatan. Penasihat Sains kepada Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Zakri Abdul Hamid berkata, kajian genomik akan mendedahkan variasi genetik yang menjadikan setiap dari manusia itu unik dalam gennya tersendiri.