USM CADANG TUBUHKAN PUSAT PENGA JIAN WANITA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 21 Januari 2014 – Universiti Sains Malaysia (USM) berhasrat untuk menubuhkan kolej atau pusat pengajian wanita yang berasaskan kepada matlamat memperkasa kekuatan kaum wanita. Naib Canselor USM, Profesor Dato’ Dr. Omar Osman berkata, usaha itu selaras dengan hasrat untuk membina kekuatan wanita khususnya dalam aspek keusahawanan dan membolehkan kumpulan itu menjana ekonomi mereka sendiri.