NAIB CANSELOR GARISKAN STRATEGI DAN USAHA USM MEMACU KECEMERLANGAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
Naib Canselor Universiti Sains Malaysia Profesor Dato' Dr. Omar Osman akan menggariskan 5 strategi dan 115 program untuk dilaksanakan sepanjang 2015 dalam membolehkan USM memacu kecemerlangan. Hal ini adalah antara intipati utama dalam Perutusan Naib Canselor Bersamasama Untuk Kecerlangan Universiti (BUKU) 2015 yang bertajuk Memacu Kecemerlangan Pengajian Tinggi Negara pada hari Rabu 21 Januari 2015, jam 9.30 pagi di Dewan Tuanku Syed Putra, USM Pulau Pinang.