Implikasi Sosiologi Pemikiran George Herbert Mead - Mohd Yusof, Najeemah (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 2004)
Tujuan artikel ini ialah untuk menjelaskan tentang sifat semula jadi masyarakat manusia dari sudut pandangan George Herbert Mead. Walaupun Mead telah meletakkan masyarakat manusia dalam satu peringkat yang sangat penting dalam skema pemikirannya, tetapi beliau kurang menjelaskan tentang ciri-ciri manusia.