Penggunaan Rcr Dalam Pengajaranipembelajaran Bahasa Melayu: Hala Tuju Guru Pelatih Bahasa Melayu - Pandian, Ambigapathy (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 2004)
Penggunaan komputer semakin penting dalam menjana dan memperkembangkan idea dan kreativiti para pendidik dalam proses pengajaran dan pembelajaran. Kemahiran guru dalam mengadaptasikan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) sebagai alat bantu mengajar bahasa dianggap penting dalam memperluaskan tahap penguasaan dan penggunaan bahasa. Keberkesanan penggunaan leT dapat dilihat dalam pengajaran dan pembelajaran bahasa Inggeris.