Alumni USM anak Malaysia pertama terajui CYC - Berita Kampus -Jilid 45 Bilangan 06 - ISNIN 07 Disember 2015 - PPK, Pusat Pengajian Komunikasi (2015)
Siswazah Kejuruteraan Elektrik dan Eloktronik Universiti Sains Malaysia (USM) 2013 menjadi anak Malaysia pertama dipilih sebagai Pengerusi Commonwealth Youth Council (CYC) baru-baru ini.