Kajian PPAG sumbang fakta baru - Berita Kampus - Jilid 45 Bilangan 02 - Isnin 12 oktober 2015 - - PPK, Pusat Pengajian Komunikasi (2015)
Penemuan 97 buah tapak arkeologi di kawasan Sungai Batu, Lembah Bujang, Kedah oleh Pusat Penyelidikan Arkeologi Global (PPAG) telah membawa kepada satu dimensi baru dalam pensejarahan tamadun Melayu iaitu tamadun Kedah Tua.