Catatan legasi pustakawan mulia - SUJA’, BALQIS (Persatuan Pustakawan Malaysia, 2013)
Menunggu pagi 10 Disember bagai tak pasti Aku akan berziarah keluarga simati? Terkilan dan aku mengutuk diri sendiri Kenapalah aku memenatkan saat akhirnya dengan pertanyaan Maka dia mengutus ku emel jam 2:57 Dan tidak lama, sekitar jam 3:40 berpulang ke Rabb al-Jalil Lalu saat dikhabarkan dia pergi aku bertanya “Dr. Sharif mana?”