Program korban PPM di Kemboja - PPM, Persatuan Pustakawan Malaysia (Persatuan Pustakawan Malaysia, 2013)
Persatuan Pustakawan Malaysia (PPM) telah melaksanakan tanggungjawab sosial sambil beramal melalui program ibadah korban dan aqiqah di Kemboja sempena Hari Raya Aidildha 1434H. Negara Kemboja dipilih memandangkan minoriti saudara Islam yang sebahagian besarnya terdiri daripada etnik Melayu Champa yang menetap di sana hidup di paras kemiskinan. Kebanyakan mereka berasal dari Jawa berhijrah lebih 600 tahun dahulu yang mana bahasa yang digunakan ialah Khemer dan Champa serta menulis dalam jawi.