Canselor: Gunakan ilmu untuk masyarakat dan negara - Berita Kampus - Jilid 44 Bil 5 - ISNIN 24 NOV 2014 - PPK, Pusat Pengajian Komunikasi (Universiti Sains Malaysia, 2014)
Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah Ibni Al-Marhum Sultan Haji Omar Ali Saifuddien Sa’adul Khairi Waddien, Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei telah menerima Ijazah Kehormat Doktor Falsafah Undang-Undang pada Upacara Konvokesyen Ke-50 Universiti Sains Malaysia (USM).