The Culture Of Teaching And Learning In Successful Sixth Form Physics Classroom - Ooi , Hean Beng; Tan , Sok Khim (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 2002)
Artikel ini cuba memberi penjelasan tentang kejayaan SMJK Berjaya dalam mata pelajaran Fizik Tingkatan Enam. Kajian ini meneliti pengalaman pengajaran dan pembelajaran guru dan pelajar daripada dua pekspektif. Ia juga membuat eksplorasi tentang ekspektasi pelajar dalam pembelajaran fizik dan peranan guru dalam pengajaran.