Mole: Furry Animals, In-House Spies Or Amount Of Substance? Vocabulary Problems In Teaching Science - Ismail, Zurida; Samsuddin, Mohd Ali (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 2002)
Mata pelajaran Sains dan Matematik diajar dalam bahasa inggeris di tahun satu, tingkatan satu serta enam rendah di sekolah kebangsaan mulai tahun 2003 sebelum dilaksanakan sepenuhnya pada semua peringkat sekolah menjelang 2008.