Using Peer-Review As Motivation Tool In A Writing Class - Ahmad, Norlida; Megat Abdul Rahim, Puteri Rohani; Mohd Shukor, Suzila (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 2002)
Kebanyakan maklum balas terhadap hasil kerja penulisan pelajar adalah dalam bentuk gred akhir yang diberikan guru. Pendekatan ini menyebabkan ramai pelajar tidak memahami kesalahan yang telah mereka lakukan dan mereka tidak dapat memperbaiki penulisan mereka.