Effecting Children's Social Cognitions And Behavior Through An Intervention Program 1 - Abdullah , Anna Christina (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 2002)
Sungguh nyata bahawa tidak ramai yang menafikan pendidikan sosial harus dibekalkan kepada kanak kanak supaya mereka dapat memperoleh kemahiran dan tingkah laku sosial yang diingini. Namun, kebanyakan orang beranggapan bahawa kemahiran tersebut dipelajari secara semula jadi atau secara kebetulan sebagai akibat daripada proses kematangan dan perkembangan kanak-kanak.