The Moral Dimensions Of Teacher Student Interactions In Malaysian Secondary Schools - Barone, Thomas (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 2002)
Kajian ini bertujuan melihat pandangan pelajar di sekolah menengah di Malaysia terhadap nilai yang diterima masyarakat. Satu soal selidik telah diedarlcan kepada 400 orang remaja untuk mengukur tahap penerimaan pelajar terhadap nilai yang diterima umum. Hasil kajian menunjukkan pelajar memang mengikut norma yang ditentukan masyarakat.