Cohesion And Consensus: The Prevalence Of Ethnic Harmony In A University Campus1 - Mohd Noor, Mansor (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 2000)
Ada sesetengah perhubungan di antara manusia dipengaruhi oleh kedua-dua norma kesejagatan dan etnik, manakala dalam yang kes perhubungan lain, individu-individu berbeza-beza dalam meletak keutamaan yang mereka berikan secara relatif dengan orang lain, sesetengah perbezaan ini dicorak oleh etnisiti, gender, status, agama dan pembolehubah lain.