Individual Differences in Commitment to Selected Cultural Values among University Students - Hamzah, Mohd Daud (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 2000)
Penyelidikan ini meninjau pegangan pelajar-pelajar universiti berketurunan Melayu, Cina dan India terhadap beberapa nilai budaya; ia-itu nilai-nilai 'kesejahteraan, progresif, liberal, yakin, pedantik, penyayang, kerajinan, pencapaian dan keruhanian '. Sampelnya terdiri dari 207 orang pelajar Melayu, Cina dan India dari jurusan Seni Halus, Kemanusiaan, Sains Tulen, dan Kejuruteraan.