Teachers' Responses To Class Size At The Primary Level In Malaysia - Hashim, Norhashimah (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 1998)
Objektif penulisan int adalah untuk berkongsi dengan anda respon-respon guru-guru sekolah rendah di sebuah daerah di Selangor berkenaan size kelas dan masalah-masalah yang berkaitan dengannya. Kajian ini telah memberi maklumat yang lebih mendalam berkenaan dengan pengalaman dan persepsi guru mengenai size kelas. Guru-guru sekolah rendah mengalami purata size kelas seramai 40.1 muridmurid di mana mengikut pandangan mereka adalah kelas pesat (ramai) dan bermasalah. Masalah masalah yang dihadapi oleh guru-guru berkaitan dengan ketidakm mpuan melaksanakan cadangan cadangan dalam Kurikulum Bersepadu Sekolah Rendah.