Efficacy Of Cooperative Learning Among Malaysian Secondary School Students - Cheah , Lef Ngan; Poon, June M. L. (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 1998)
Kajian ini bertujuan mengkaji kelainan kesan antara pendekatan pembelajaran koperatif dengan pendekatan pengajaran tradisional terhadap prestasi ujian pelajar. Kajian selama 4 minggu telah dijalankan dengan menggunakan reka bentuk praujian-praujian dengan kumpulan kawalan.