Communications, Curricula and Conformity: Of National Needs and Market Forces - Nain, Zaharom; Anuar, Mustafa; Kirton, Carol (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 1995)
Artikel ini meneliti secara kritis beberapa perkembangan baru dalam pendidikan komunikasi di peringkat universiti. Perkembangan ini diletakkan di dalam konteks yang lebih luas, terutamanya konteks pemikiran ortodoks ten tang peranan media komunikasi dan konteks sistem pendidikan dikomersialisasikan.