Integrating Environmental Education with English Language Skills: A Multi-Channel Learning Approach - Nalliah, Mildred; Thiyagarajah, Rosy (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 1995)
Kertas ini mengemukakan hujah-hujah untuk menyokong penggunaan satu pendekatan pengajaran-pembelajaran pendidikan persekitaran dan kemahiran berkomunikasi dalam bahasa Inggeris. Pendekatan yang dicadangkan adalah gabungan pendekatan humanistik dan teknologika. Kertas ini mencadangkan satu pendekatan pelbagai media untuk menyepadukan pendidikan persekitaran dengan kemahiran berbahasa dalam bahasa Inggeris. Rasional dan methodologi pelaksanaan dibincangkan dalam kertas ini.