Sejarah refleksologi. - Abdul Hamid, Siti Zubaidah (Universiti Sains Malaysia, 1989)

(untitled)
Sejarah refleksologi dapat sisusur galur ke zaman purba Mesir seperti yang -terbukti pada tulisan-tulisan yang dijumpai pada batu nisan di Mesir. Sejarah refleksologi mode"n bermula dengan Dr. William H. Fitzgerald.