Panduan Perpustakaan 2005/06 - Perpustakaan, Hamzah Sendut (2005)
Assalamu’alaikum dan Salam Sejahtera Perpustakaan Universiti Sains Malaysia turut merayakan sambutan ke 35 tahun sempena penubuhan USM. 10 Disember 2004 adalah hari bersejarah di mana Perpustakaan Induk USM telah dinamakan dengan nama Perpustakaan Hamzah Sendut. Sepanjang tempoh ini Perpustakaan Universiti Sains Malaysia telah mengukir pelbagai kejayaan dan pencapaian cemerlang yang telah mengharumkan nama Universiti di rantau ini. Kejayaan memperolehi sijil ISO 9001:1994 pada tahun 2001, ISO 9001:2000 pada tahun 2002 dan disambung lagi hingga tahun 2007 adalah antara kejayaan yang sungguh membanggakan.