Citra Karya Falsafah, Nilai Dan Etika Dalam Perkhidmatan Awam - INTAN, Institut Tadbiran Awarn Negara (InstitutTadbiran AwamNegara(INT AN), 1994)
Buku- Citra Karya: Falsafah, Nilai dan Etika dalam Perkhidmatan Awam disajikan kepada para penjawat awam khasnya clan kepada masyarakat Malaysia amnya dengan tujuan memberi kefahaman yang jelas tentang hasratmumi Perkhidmatan Awam Malaysia yang kini menghadapi pelbagai cabaran clanperubahan. Hasrat mumi itu adalah suatu proses pembentukan perwatakan unggul Perkhidmatan Awam Malasyia yang bakal dikenali sebagai pemegang amanah clan pelaksana program pembangunan dalam peningkatan kualiti kehidupan rakyat. Kecemerlangan dalam pembangunan sosio-ekonomi dapat dilakukan oleh mana-mana negara yang mempunyai teknologi tinggi, namun begitu jikalau kualiti sumber manusianya tidak dibentuk melalui amalan nilai clan etika yang baik, lambat-laun tamadun yang telah dibangunkan itu akan hancur-lebur dihakis oleh perlakuanperlakuan yang meruntuhkan.