A Study of the Roles and Duties of Remedial Teachers in the Malaysian Primary Schools - Koh, Bah Boon (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 1991)
Penyelidikan ini bertujuan untuk mengkaji kecekapan dan keyakinan guru khas pemulihan dalam memenuhi peranan dan tugas mereka, serta mengenal pasti masalah-masalah yang dihadapi mereka dalam melaksanakan program pemulihan di sekolah rendah masing-masing. Sampel kajian terdiri daripada 466 guru pemulihan di Kuala Lumpur, Selangor, Perak, Melaka dan Johor. Satu soalselidik digunakan untuk mengumpul data daripada guru pemulihan yang terlibat dalam kajian ini. Penyelidik juga melawat ke sekolah-sekolah rendah yang terpilih untuk bertemuramah dengan guru pemulihan berkenaan dan melihat keadaan pelaksanaan program pemulihan di sekolah berkenaan.