A Sharper Focus on Teaching and Learning Styles: Match or Mismatch and Their Constraints - Ling , Chu Poh (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 1986)
Tumpuan rencana ialah cara gaya pengajaran pembelajaran. Sifat, lunas dan andaian cara gaya pengajaran dan pembelajaran dikupas. Beberapa contoh cara gaya tersebut di kalangan guru dan murid dibentangkan. Pendekatan-pendekatan stail kognitif, trait dan personaliti, cara gaya kehidupan, pemprosesan maklumat, persepsi dan taraf perkembangan intelek dikesan sebagai asas konsep cara gaya pengajaran dan pembelajaran. Masalah yang diketengahkan adalah berkenaan dengan persoalan memadan atau tidak memadan stail pengajaran dan stail pembelajaran. Kebaikan dan keburukan memadan atau tidak, dihuraikan.