Abstrak Tesis- Tesis Ijazah Tinggi Posat Pengajian limo Pendidikan, Universiti Sains Malaysia. - Law , Swee Keat (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 1984)
Seperti yang dinyatakan dalarn Jurnal Pendidik dan Pendidikan Jilid 5 yang lepas, kita masih kekurangan bahan-bahan kajian ilmiah untuk dibaca oleh peminat-peminat kajian. Sebagai usaha lanjutan untuk menampung masalah tersebut Jurnal Pendidik dan Pendidikan keluaran kali ini membentangkan beberapa buah lagi abstrak tesis-tesis ijazah tinggi, Pusat Pengajian Ilmu Pendidikan, Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang. Kepada sesiapa yang berminat untuk membaca kajian-kajian asal (tesis-tesis) bolehlah meminjam salinan tesis-tesis berikut daripada Perpustakaan, Universiti Sains Malaysia