Abstrak Tesis-tesis ljazah Tinggi Pengajian llmu pendidikan, Universiti Sains Malaysia - Lim , Ewe Jin (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 1983)
Satu kelemahan datam sistem pendidikan kita adalah kekurangan kajian-kajian yang masalah menumpu ini,kepada pihak Jawatankuasa pendidikan tempatan. Penerbitan, Sebagai Puiat eenga.iia; satu langkah iimu[ecil pendidikan untutakan ,il.rgll"ri mula menerbitkan abstrak tesis-tesis rjazah ringgi yang telahiiLentanltan oleh calon-calonnya sebagai keperluan ljazah tersebut. Bagi jilid ini, kami akan menerbitkan abstrak tesis-tesis yang telah dibentangkan daripada tahun.1977 hingga 1980. Salinan tesis-tesis yang disenaraikan di bawah boleh dipinjam daripada perpustakaan, Universiti Sains Malaysia