Inservice Training for School Administrators Using Individualised Learning Modules - J. Martin, William (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 1981)
Modul-modul Pembelajaran Individu (MPI) mengandungi beberapa siri Modul Pembelajaran (MP) yang direka untuk meningkatkan kecekapan-kecekapan yang perlu diperolehi oleh para guru, para penyelia dan para pentadbir sekolah. Tiap -tiap satu MP telab dicipta untuk mengajar salah satu daripada lima pulub kemahiran yang telah diberi perhatian khas oleh McCleory (1973) dan dianggap sebagai kemahiran yang terpenting untuk seseorang pentadbir sekolah yang cekap, Modul modul Pembelajaran ini memberi keutamaan kepada Pembelajaran Perseorangan di mana seseorang pelajar itu dapat mempelajari sesuatu bahan yang sesuai dan secara dengan kemampuannya. Di samping itu juga MPI menekankan kepada gerak kerja kumpulan (perbincangan), memberi galakan dan dorongan kepada para pelajar berbincang dan menjawab soalan-soalan yang dikemukakan dalam Study Guide menerusi kumpulan-kumpulan kecil.