International Conference on Teaching-Learning Process in Universities at Universiti Sains Malaysia, Penang, on June 12-16, 1979 - A Report - Chan , Geok Oon (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 1980)
Dari 12hb. hingga 16hb. Jun. 1979 Universiti Sains Malaysia telah menganjur satu Persidangan Antarabangsa men~genaiproses' penqajaran-pernbelajaran di universiti-universiti. Seramai seratus lapanpuluh orang peserta dari lebih kurang empat puluh universiti dan institusi pergajian tinggi dari negara-negara ASEAN dan lain-lain telah menghadiri Persidangan ini. Dua puluh dua kertas trend. kertaskerja. dan kertas latarbelakang telah dibincangkan serta beberapa sessi bengkel yang berfaedah dan berkesan telah diadakan semasa Persidangan ini. Laporan ini memberi maklumat tentang rasional, objektif-objektif dan thema-thema kecil (sub-themes) persidanqan ini, serta kesan-kesan umum yang dihasilkan oleh Persidangan ini.