The Regional Centre for Education in Science and Mathematics - RECSAM - Tan , Boon Tee (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 1979)
Rencana ini mengemukakan alasan dan tujuan penubuhan RECSAM sebagai sebuah pusat yang tunggal bagi pelajaran sains dan matematika di Asia Tenggara. la juga rnenqernukakan kursus-kursus dan dua daripada projek-projek RECSAM yang bertajuk, 'SEASAME' serta 'Concept Learning' dengan ringkasnya.