The New Pre-Service Training Programme for Science Teachers in Universiti Sains Malaysia - Boey, Chee Khiew (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 1979)
Kertas ini menghuraikan suatu Rancanganbaru untuk Pendidikan Guru selamaempat tahun yang ditawarkan oleh Universiti Sains Malaysia pada masa ini. Sungguhpun matlamat utama Universiti adalah untuk mengeluarkan guru-guru sains yang berkelayakan untuk mengajar sekurang-kurangnya dua mata pelajaran hingga peringkat Tingkatan Enam, Universiti ini ingin juga mengeluarkan guru-guru yang mudah menyesuaikan dirinya untuk mengajar kedua-dua sains iaitu sains tulin dan rampaian sains pada peringkat sekolah menengah. Untuk kecapaian matlamatmatlamat ini dua halangan besar adalah dihadapi dalam Rancangan lama. Halangan-halanganini diharap boleh diatasi dengan menawarkan RancanganIjazah Sarjana Muda Sains (Pendidikanl mulai tahun akademik 1979/79.