Teaching and Learning with Today's Media - Ng , Wai Kong (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 1979)
Media dan teari pembelajaran yang berkaitan dengannya mungkin boleh memberi penyelesaian kepada proses pembelajaran di sekolah dewasa ini. la memberi peluang kepada guru-guru untuk menumpukan perhatian kepada masalah pembelajaran dengan lebih berkesan. Konsep 'realiti', 'pembelajaran melalui pancaindera', 'ciri-ciri media' dapat memberi beberapa penjelasan mengenai kesan sesuatu media. Masalah penggunaan media adalah masalah yang 'real', wujud bersama-sama percubaan untuk memperbaiki kaedah-kaedah pembelajaran yang dilaksanakan