A process improvement framework integrating lean methodology and decision tools in manufacturing industry - Lim , Shen Chuan (2015)
Kualiti dan produktiviti adalah sangat penting untuk perniagaan syarikat. Kualiti adalah alat kompetitif yang bolehmenggembirakan pelanggan dengan meningkatkan dan mengawal kualiti mempunyai potensi untuk menguasai pesaingnya , namun peningkatan produktiviti memaksimumkan nilai pelanggan manakala mengurangkan bahan buangan, matlamat utama adalah untuk memberikan nilai terbaik untuk pelanggan melalui proses penciptaan nilai sempurna yang mempunyai sifar sisa. Untuk mencapai matlamat ini, Lean metodologi adalah cara yang paling sesuai; walau bagaimanapun, disebabkan oleh kekurangan pengetahuan dan keupayaan, terutamanya bagi pelaksana baru, ini akan menyebabkan banyak syarikat gagal untuk mendapatkan faedah yang maksimum daripada penambahbaikan proses mereka. Dalam hal ini, alat membuat keputusan boleh dianggap sebagai cara yang mudah untuk mengenal pasti dan menyelesaikan masalah kritikal yang dihadapi dalam operasi pengeluaran.