Uchapan Y.B, Menteri Kebajikan Am Malaysia Di-Upachara Pembukaan Resmi Pusat Perkumpulan Perempuan,Johore Road Simanggang Pada Hari Jumaat 30hb Jun 1972 Jam 9.00 Pagi. - Hashim, Fatimah (1972)
Terlebeh dahulu saya menguchapkan ribuan terima kaseh kepada ahli2 Jawatankuasa persatuan Perkumpulan Perempuan Negeri Sarawak kerana sudi menjemput saya merasmikan pembukaan Pusat Perkumpulan ini.