Uchapan Y.B. Menteri Kebajikan Am Tan Sri Fatimah Bte Haji Hashim Di-Upachara Pembukaan Resmi Rumah Budak Laki-Laki Sarawak Pada 29hb Jun 1972 Jam 10.30 Pagi. - Hashim, Fatimah (1972)
Perkhidmatan pemulehan akhlak bagi budak-budak yang telah melanggar undang-undang negeri ini adalah satu daripada beberapa bahagian perkhidmatan masharakat yang menjadi tanggong jawab kementerian saya.