Uchapan Ketua Pergerakan Wanita Umno Malaysia Dipersidangan Pergerakan Wanita Umno Malaysia Pada 23hb Jun,1972 DI Dewan Seminar Dewan Bahasan Dan Pustaka Kuala Lumpur. - Hashim, Fatimah (1972)
Pada Pagi ini kita berkumpul sekali lagi untok meshuarat agong kita yang ke-21.Satu perbedzaan dalam perhimpunan hari ini ialah kita bukan berkumpul bagi atas nama kaum ibu Umno tetapi sebagai Pergerakan Wanita Umno.