Ta‘awun Piagam Madinah Dalam Pembangunan Komuniti Majmuk Di Kawasan Rukun Tetangga Timur Laut Dan Barat Daya, Pulau Pinang - Embong, Zaleha (2016)
Kestabilan sosiopolitik dalam sesebuah negara bergantung kepada hubungan yang baik dalam masyarakat majmuk. Di Malaysia, pihak kerajaan telah menubuhkan Kawasan Rukun Tetangga (KRT) yang dipantau oleh Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional (JPNIN) bagi memupuk hubungan kerjasama dan tolong-menolong dalam masyarakat majmuk.