In Vitro And In Silico Studies On Selected Malaysia Culinary Plants Against Dengue Ns2b-Ns3 Protease - Yong , Kai Sing (2016)
Di Malaysia, statistik jangkitan denggi setakat tahun 2015 sudah melebihi 100,000 kes. Walaubagaimanapun sehingga kini tidak ada calon vaksin dan ubat untuk denggi yang boleh didapati di pasaran. Oleh itu, penemuan ubat untuk denggi adalah penting untuk mencari calon ubat yang sesuai.