Uchapan Y.B. Tan Sri Fatimah Binte Haji Hashim,Menteri Kebajikan Am Malaysia Dalam Upachara Pembukaan Bangunan Tambahan Rumah Orang-Orang Tua Tampin,Pada Hari Rabu,31 hb Mei Jam 12.45 Tengahari. - Hashim, Fatimah (1972)
Alhamdulillah,sayan berasa shukor ke-hadzrat Illahi kerana dapat saya melawat sekali lagi rumah orang-orang tua Tampin ini.Semenjak lawatan saya yang lepas dalam bulan Januari 1970 ternampak ada-nya beberapa perubahan yang telah di-laksanakan oleh Jawatankuasa Majlis Pusat Kebajikan Daerah Tampin.